سفارش تبلیغ
صبا ویژن




سلام
امیدوارم که امتحان های خوبی رو پشت سر گذاشته باشین و مثل من امتحانات رو نداده باشین و با روحیه ی چند برابر به وبلاگ سر زده باشین .
داشتم به مجله ی اطلاعات علمی یه نگاهی مینداختم که دیدم یه مطلبی در مورد هاردها ی ساتا و فرقش با هاردهای عادی نوشته گفتم بد نیست من هم این مطلب رو تو وبلاگ بنویسم البته خیلی خیلی خلاصه.

اصلا تا حالا فکر کردین فرق بین هارد عادی ( ATA ) با هارد ساتا ( SATA ) چیه ؟
من براتون یه کم توضیح می دم :
هاردهای ATA معمولا با نام (PATA ( Parallel ATA نوشته می شن که در این هاردها از ارسال و در یافت موازی اطلاعات استفاده می شه یعنی در هر تبادل اطلاعات 16 بیت منتقل می شه اما توی هاردها ی ( SATA ( Serial ATA از ارسال و دریافت سریالی استفاده می شه یعنی در هر تبادل اطلاعات 1 بیت منتقل می شه . اما حالا چرا هارد ساتا که جدیدتره استفاده ازش ترجیح داده می شه ؟ جوابش خیلی ساده است چون سرعت بالا تری داره .
همونطور که می بینیم هارد های قدیمی تر از پورت ها ی موازی استفاده می کنن و انتظار میره که سرعت بالا تری داشته باشن درست مثل تفکری که کسایی که این نوع هارد رو ساختن داشتن اما این طور نیست چون وقتی خواستن سرعت هاردهای ATA رو به بالاتر از 100 Mb بر ثانیه افزایش بدن دیدن که تو عمل زیاد موفق نیست مثلا سرعتش رو تا 133 Mb بر ثانیه بالا بردن اما معلوم شد که سرعت واقعی این هاردها چندان هم از سرعت 100 Mb بیشتر نیست واین به دلیل همون تفکر موازی بودن تبادل اطلاعاته چون تو این تکنولوژی از معبرهای فلزی وشبیه اون استفاده می شه که توی اون ها معبرها یکی در میون یکی برای ارسال ویکی برای دریافت قرار گرفتن ، طبق روابط فیزیکی جریانی ( و تبادل اطلاعات چیزی جز جریان های الکتریکی نیست ) که از این معبرها عبور می کنه یه میدانی ایجاد می کنه که با جهت جریان معبر کناری مخالفت می کنه و از سرعت جریان اون کم می کنه در صورتی که تو هاردهای ساتا این میدان وجود نداره پس امکان افزایش سرعت تو هاردهای ساتا خیلی بهتر وجود داره مثلا سرعت هارد SATA 2 به 150 Mb بر ثانیه می رسه و انتطار می ره که این سرعت خیلی بالاتر بره حتی بالاتر از 600 Mb بر ثانیه یعنی با این تفاصیر حجم کمتر در هر انتقال نسبت به هارد معمولی اما سرعت کلی بیشتر.

از مزیت های دیگه ی هارد ساتا اینه که کابل اون حدودا یک هشتم کابل هاردهای قدیمیه و این هم به خنکی داخل Case کمک می کنه هم کم جلوی دست رو می گیره و همین طور مصرف برق کمتری دارن.

مقایسه

باید توجه کرد که مادربورد باید هارد ساتا رو پشتیبانی کنه .
تنها مشکلی که تو هارد ها ی ساتا وجود داره هنگام نصب ویندوز XP یا پایین تر باید هارد رو توسط فلاپی یا دیسکت RAID به سیستم شناسوند و این فلاپی رو می شه از CD مادر بورد بدست آورد فقط کافیه فایل ها ی مربوط به RAID رو توی اون کپی کنیم .
توی آخر مطلب هم این نکته رو باید بگم که توی هارد های جدیدتر از سیستمی به نام NCQ برای آدرس دهی اطلاعات استفاده می شه که این تکنولوژی هم به نوبه ی خودش با کم کردن مقدار حرکت هد برای پیدا کردن اطلاعات خواسته شده از روی هارد سرعت هارد رو بالا می بره .

ممنون از این که توجه کردین امیدوارم که به درد خورده باشه.





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)